Meni

Kultura praznuje prešerno v Vrbi

 

Na praznik slovenske kulture vas vabimo na tradicionalni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica. Obiščite rojstne hiše velikanov slovenske literature in ob tem zbirajte žige v pohodnikovi knjižici. Pred Prešernovo rojstno hišo v Vrbi obiščite medeni sejem, fotografirajte se s Prešernom, se brezplačno zapeljite z lojtrnikom in pridite na pokušino medu k obnovljenemu čebelnjaku Antona Janše na Breznici. Ob 13. uri vabljeni na osrednjo proslavo pred Prešernovim spomenikom v Vrbi. Nastopili bodo Zvezdana Mlakar in Hamo & Tribute 2 Love v akustični izvedbi (Matevž Šalehar – Hamo in Peter Dekleva). Slavnostna govornica na prireditvi bo Ifigenija Zagoričnik Simonović. Pozdravni nagovor na proslavi v Vrbi bo imel župan Občine Žirovnica Leopold Pogačar.

O POHODU PO POTI KULTURNE DEDIŠČINE ŽIROVNICA

– 10 kilometrov dolga krožna pot je nezahtevna in primerna za pohodnike vseh starosti.
– Pot povezuje rojstne hiše Franceta Prešerna v Vrbi, Matija Čopa v Žirovnici, Frana Saleškega Finžgarja v Doslovčah, Janeza Jalna na Rodinah in spominski čebelnjak Antona Janše na Breznici.
– Odhodi organiziranih skupin v spremstvu skavtov bodo potekali od 8.00 do 9.30 izpred Prešernove rojstne hiše v Vrbi.
– Med 8. in 16. uro je v vse muzejske hiše vstop prost.
– Z nakupom pohodnikove knjižice si zagotoviteposebne ugodnosti: brezplačne prigrizke in tople napitke (kava, čaj) na poti, bon za malico (jed na žlico v Vrbi) ter medeno darilo – kozarček medu žirovniških čebelarjev.
– Vsi pohodniki, ki nas zvesto obiskujete vsa leta in ste zbrali vse žige v pohodnikovi knjižici, prejmete zbornik V zavetju Stola.
– Pohodnikova knjižica stane 10 EUR za odrasle in 5 EUR za otroke, kupite jo lahko v Prešernovi in Čopovi rojstni hiši.

 

Ne veste kako na slovenski kulturni praznik v Vrbo in na Pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica najlažje in zastonj?

Izkoristite posebno ponudbo- GoOpti vozi iz glavne avtobusne postaje v Ljubljani ob 06.45. Ob 07.20 odhodi iz glavne avtobusne postaje Kranj. Prihodi v Vrbo in Žirovnico ob 8.00. Odhod v Kranj in Ljubljano iz Vrbe ob 15.00. Ob nakupu pohodnikove knjižice v Vrbi ali Žirovnici vam prevoz poravnamo mi. Obvezne prijave sprejemamo do 6.2.2018 na info@visitzirovnica.si ali na tel.: 040 652 283

Z železno cesto v Žirovnico

Slovenske železnice poleg rednih vlakov na kulturni praznik, 8.februarja uvajajo tudi izredni postanek vlakov MV 314 in EC 212, ki bosta na poti iz Ljubljane na Jesenice ob 8.12 in 10.02 ustavila tudi v Žirovnici.
Povratek v Ljubljano Slovenske železnice omogočajo tudi z vlakoma EC 211 in EC 213, ki vas ob 13.45 in 16.45 iz železniške postaje Žirovnica odpeljeta nazaj v prestolnico. 8.februarja vsi z vlakom v Žirovnico! Vozni red vlakov 8. februarja si lahko ogledate TUKAJ

Program dogodkov 8. februarja

INFORMACIJE IN PRIJAVE

Zavod za turizem in kulturo Žirovnica

Žirovnica 14, 4274 Žirovnica

T: 04 580 15 03

info@visitzirovnica.si

visitzirovnica.si