Meni

Kako do nas

Od daleč se v Žirovnico pripeljete po gorenjski avtocesti (izvoz Jesenice-vzhod ali Lesce, Bled), bolj brezskrbno in naravi prijazno pa bo potovanje, če zanj izberete »železno cesto«. Z bližnjimi kraji v naši okolici nas povezujejo različno zahtevne kolesarske poti, mnoge primerne za vso družino.

Žirovnica leži v osrčju Gorenjske, le streljaj od znamenitega Bleda in najslajšega slovenskega kraja, Radovljice. Skozi občino Žirovnica vodita tudi dve daljinski povezavi, kolesarska pot Trans Karavanke in pohodniška pot Juliana Trail – saj veste, peš se daleč pride.

Žirovnica je oddaljena 5 km od Bleda, 22 km od Kranjske Gore in 25 km od Bohinja. V neposredni bližini je srednjeveška Radovljica (6 km), športno letališče ALC Lesce (5 km), Golf igrišče Bled in avtokampa Šobec in Bled. Od letališča Brnik smo oddaljeni 35 km.

 

Z vlakom

Železniška postaja Žirovnica se nahaja ob železniški progi Ljubljana – Jesenice. Železniška postaja je odlično izhodišče za sprehod do vseh glavnih znamenitosti.

Iz železniške postaje Žirovnica:

Če želite preveriti povezave z vlakom, uporabite spletno stran Slovenskih železnic.

PREVERI POVEZAVE Z VLAKOM

 

Z avtobusom

Žirovnica je povezana z rednimi avtobusnimi povezavami z okoliškimi kraji in večjimi mesti. Iz Ljubljane potekajo redni avtobusni prevozi preko Kranja in Radovljice. Vožnja iz Ljubljane do Žirovnice traja približno 1 uro 17 min.

V Žirovnici sta dve avtobusni postaji; Vrba in Žirovnica (v bližini železniške postaje).

Avtobusni prevoznik iz Ljubljane je Arriva Alpetour, ki vozne rede ponuja na svoji spletni strani.

PREVERI POVEZAVE Z AVTOBUSOM

Avtobusne prevoze v naše kraje vam ponujata tudi Flixbus in Nomago.

Avtobusni prevozniki šolskih in ostalih skupin lahko avtobuse parkirajo samo na parkirišču v Vrbi in na na Breznici. Daljše čakanje na avtobusnih postajališčih ni dovoljeno.

 

Z avtom

Iz Ljubljane izberite avtocesto A2 severozahodno od Ljubljane in sledite oznakam za Kranj ali Jesenice. Potem izberite izhod za Bled in sledite oznakam. Potovanje traja približno 40 minut.

PREVERITE POVEZAVE Z VLAKOM 

NAČRTUJ SVOJO POT

 

Taxi

Bled tours 031 205 611

Taxi sms 070 999 699

Mirja Orel 041 710 747

Taxi Bent 041 623 556

Maya Bled Transfers 040 203 405

Go Taxi 041 622 226

TuamV 040 805 761

Bled shuttle 031 490 401