Meni

Muzejska sobota v Žirovnici

Kdaj

Vsako 4. soboto v mesecu od marca do oktobra

Kje

Žirovnica

Cena za posamezno rojstno hišo

Šolski otroci: 2 €
Predšolski otroci in invalidi: 1 €
Odrasli: 3 €

Vsako četrto soboto v mesecu med marcem in oktobrom za vas odpiramo vrata muzejev v Žirovnici. Poleg Prešernove rojstne hiše v Vrbi si lahko ogledate tudi Čopovo rojstno hišo v Žirovnici in Finžgarjevo rojstno hišo v Doslovčah. Prijazno vabljeni tudi k obisku zasebne zbirke Muzej preteklosti v zavetju Stola v Zabreznici.

Muzejska sobota v Žirovnici so lahko tudi lepa priložnost za gibanje na svežem zraku, saj so naše znamenitosti povezane v 10 kilometrsko krožno Pot kulturne dediščine Žirovnica. Privoščite si športno-kulturni dan v vasicah pod najvišjim vrhom Karavank.

Julian Alps Trail Run

Kdaj
24. – 26. septembr 2021

Prijave

https://trailrun.si/prijava/ 

 

 

 

Julijske Alpe z okolico ponujajo vse tisto, kar trail tek predstavlja – gorske poti, kjer se prepletajo lažji in bolj tekaški tereni, vmes pa nas preseneti tudi kakšen bolj tehničen predel.

KašArt

Prešerna noč z Aleksandrom Mežkom

11. 7. 2021 na parkirišču v Vrbi

Cena vstopnice: brezplačno

 

Pravljični večeri 

Četrtkovi večeri v juliju in avgustu 2021 pred Finžgarjevo rojstno hišo

1. 7. 2021, 15. 7. 2021, 29. 7. 2021, 19. 8. 2021, 26. 8. 2021 

Nakup vstopnic: Eventim

 

Koncert v Završnici

6. 8. 2021 na prireditvenem prostoru v Završnici

Nakup vstopnic: Eventim

V okviru poletnega festivala KašArt se bodo v juliju in avgustu 2021 odvijali naslednji dogodki na treh edinstvenih lokacijah v Žirovnici:

Prešerna noč z Aleksandrom Mežkom & prijatelji

Pravljični večeri pred Finžgarjevo rojstno hišo

Koncert v Završnici

.

8. februar -Pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Kdaj

8. februar 2021 ob 8. uri – virtualno na www.visitzirovnica.si

Vrba v Žirovnici je rojstni kraj največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, zato njen kulturni utrip bije najhitreje ravno 8. februarja, na dan državnega kulturnega praznika posvečenega Francetu Prešernu. To je dan, ko oživijo prav vse vasi v Žirovnici.

Tradicionalni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki ga ob slovenskem kulturnem prazniku organiziramo v rojstnih krajih pesnika Prešerna, se bo letos odvijal virtualno.

Pridružite se nam na Virtualnem pohodu po Poti kulturne dediščine Žirovnica 8. februarja 2021 od 8. ure na spletni strani www.visitzirovnica.si, Facebook in You Tube kanalu.