Meni

Dolina Završnice

Zelena narava poživlja! Dolina Završnice, ki ji domačini rečemo Zavrh, vas pričakuje obdana s kuliso mogočnih gora, dišečimi travniki in zelenimi gozdnimi pobočji, ki vabijo k zabavnim in aktivnim doživetjem!

Dolina je idealna za sprehode in kolesarjenje, gorski verigi Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp vabita na različno zahtevne pohodniške podvige in ponujata čudovite razglede razglede na Blejsko jezero in okoliške kraje. Rekreacijski park Završnica z otroškim igriščem in piknik prostori je tu za športno zabavo in druženje s prijatelji. Romantika vas čaka na konju ali med opazovanjem zvezd skozi okno planinskega doma.

Oddih v neokrnjeni naravi, športni podvigi, lahkotni sprehodi in druge zelene aktivnosti vabijo v Rekracijski park Završnica družine, pohodnike, plezalce, planince in šolske skupine.

V dolini Završnice se lahko okrepčate v Gostilni Lovski dom Stol ali si privoščite kulinarično razvajanje ob potoku Završnica, v Zavrh baru. Z raznoliko kulinarično ponudbo pa se ponašajo gostinski lokali z bogato tradicijo v okoliških vaseh doline. Na širšem območju občine Žirovnica so na voljo tudi nastanitve v zasebnih apartmajih in sobah.

Dolina je enostavno dostopna in ravno prav odmaknjena od utečenega vsakdana. Parkirišče za osebne avtomobile in avtobus je urejeno ob jezeru.

Kliknite za zemljevid pohodniških in kolesarskih poti