Meni

Dolina Završnice

Dolina Završnice, ki ji domačini rečemo Zavrh, vas pričakuje obdana s kuliso mogočnih gora, dišečimi travniki in zelenimi gozdnimi pobočji, ki vabijo k zabavnim in aktivnim doživetjem!

Dolina je idealna za sprehode in kolesarjenje, gorski verigi Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp vabita na različno zahtevne pohodniške podvige in ponujata čudovite razglede razglede na Blejsko jezero in okoliške kraje. Rekreacijski park Završnica z otroškim igriščem in piknik prostori je tu za športno zabavo in druženje s prijatelji. Romantika vas čaka na konju ali med opazovanjem zvezd skozi okno planinskega doma.

Kliknite za zemljevid pohodniških in kolesarskih poti

 

Oddih v neokrnjeni naravi, športni podvigi, lahkotni sprehodi in druge zelene aktivnosti vabijo v Rekreacijski park Završnica družine, pohodnike, plezalce, planince in šolske skupine. V dolini Završnice je na voljo prosto dostopno otroško igrišče in prosto dostopno nogometno igrišče. Uporaba piknik prostorov, prireditvenega prostora in odbojkarskega igrišča je plačljiva.

Ste v iskanju popolnega kraja za sprostitev in druženje v objemu narave? V Završnici vam ponujamo tri čudovite piknik prostore, kjer lahko ustvarite nepozabne trenutke s svojimi najdražjimi.

Piknik prostori v Završnici

Naši piknik prostori so popolnoma opremljeni za vaše udobje in užitek. Vsak piknik prostor je opremljen z žarom in hladilnikom ter ponuja tekočo vodo in električni priključek, kar omogoča prijetno pripravo hrane in pijače kar v objemu narave. S svojo kapaciteto za do 20 oseb so naši prostori popolna izbira za družinska srečanja, prijateljske piknike, »team building« ali šolske izlete.

Za najem svojega piknik prostora preprosto kliknite na povezavo https://visitzirovnica.si/piknik-prostori-v-zavrsnici/ in si zagotovite svoj termin.

Ostala ponudba v Završnici

V dolini Završnice se lahko okrepčate v Gostilni Lovski dom Stol ali si privoščite kulinarično razvajanje ob potoku Završnica v Zavrh baru. Z raznoliko kulinarično ponudbo se ponašajo gostinski lokali z bogato tradicijo v okoliških vaseh doline. Na širšem območju občine Žirovnica so na voljo tudi nastanitve v zasebnih apartmajih in sobah.

Dolina je enostavno dostopna in ravno prav odmaknjena od vsakdanjega vrveža. Parkirišče za osebne avtomobile in avtobuse je urejeno ob jezeru.

Preberite o prometnem režimu v dolini Završnice.