Meni

Dolina Završnice

Zelena narava poživlja! Dolina Završnice, ki ji domačini rečemo Zavrh, vas pričakuje obdana s kuliso mogočnih gora, dišečimi travniki in zelenimi gozdnimi pobočji, ki vabijo k zabavnim in aktivnim doživetjem!

Dolina je idealna za sprehode in kolesarjenje, gorski verigi Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp vabita na različno zahtevne pohodniške podvige in ponujata čudovite razglede razglede na Blejsko jezero in okoliške kraje. Rekreacijski park Završnica z otroškim igriščem in piknik prostori je tu za športno zabavo in druženje s prijatelji. Romantika vas čaka na konju ali med opazovanjem zvezd skozi okno planinskega doma.

Kliknite za zemljevid pohodniških in kolesarskih poti

 

Oddih v neokrnjeni naravi, športni podvigi, lahkotni sprehodi in druge zelene aktivnosti vabijo v Rekreacijski park Završnica družine, pohodnike, plezalce, planince in šolske skupine. V dolini Završnice je na voljo prosto dostopno otroško igrišče in prosto dostopno nogometno igrišče. Uporaba piknik prostorov, prireditvenega prostora in odbojkarskega igrišča je plačljiva.

V dolini Završnice se lahko okrepčate v Gostilni Lovski dom Stol ali si privoščite kulinarično razvajanje ob potoku Završnica v Zavrh baru. Z raznoliko kulinarično ponudbo se ponašajo gostinski lokali z bogato tradicijo v okoliških vaseh doline. Na širšem območju občine Žirovnica so na voljo tudi nastanitve v zasebnih apartmajih in sobah.

Dolina je enostavno dostopna in ravno prav odmaknjena od vsakdanjega vrveža. Parkirišče za osebne avtomobile in avtobuse je urejeno ob jezeru.

Preberite o prometnem režimu v dolini Završnice.