Meni

Adrenalinski kolesarski spust Predigra

Dolžina: 2 km
Višinska razlika: 400 m
Čas:
Težavnost: zelo zahtevno
GPSPrenesi gpx datoteko

Predigra je adrenalinska kolesarska proga na kateri vas čaka 2 kilometrski spust s 400 m višinske razlike.

Proga je označena z zahtevnostno stopnjo dveh črnih diamantov in je primerna za izkušene gorske kolesarje z ustrezno opremo. Spust, smer spusta in ovire so označeni z rumenimi znaki. Zgornji del spusta poteka po strmi vlaki s precej kamenja. Srednji del poteka po lepši gozdni vlaki, spodnji pa ponovno po kamnitejši vlaki. Spust prečka tudi cesto proti Valvasorjevem domu, zato je potrebna izredna previdnost. Pozornost zahtevajo tudi pohodniki, ki jih lahko srečate na progi.

Veliko zabave na Predigri!

 

KLIKNITE ZA VIDEO

Po planinah pod Stolom

Dolžina: 19 km
Višinska razlika: 820 m
Čas: 2,5 uri
Težavnost: zahtevno
GPSPrenesi gpx datoteko

Zelena dišeča narava, hribi, doline in prekrasno sončno jutro. Pojdimo na kolo! Pred nami so živahna pot po planinah pod Stolom, vrsti se prečkanje žuborečih potokov in gozdov, odkrivajo se starodavna Ajdna in najlepši razgledi na Karavanke.

Od akumulacijskega jezera Završnica se po prijetni makadamski poti odpeljite navzgor. Pot po Potoški planini vas bo razvajala z razgledom na Zgornjesavsko dolino. Na vrhu se ustavite pred Valvasorjevim domom in si privoščite nekaj lokalnih dobrot. Prijetno spočiti se podajte naprej po kolovozu do Žirovniške in Zabreške planine.

Valvasorjev dom

Dolžina: 10 km
Višinska razlika: 580 m
Čas: 1,5 ure
Težavnost: delno zahtevno
GPS: prenesi gpx datoteko

Veselo vzdušje, dobrosrčni ljudje, izvrstna domača hrana in lega sredi neokrnjene narave so Valvasorjev dom uvrstili v vrh priljubljenosti med planinci. Dom leži pod mogočnim Stolom, na terasi  južnega pobočja Belščice.

V Žirovnico, na kolo in navkreber! Idilična gozdna makadamska pot vas bo vodila skozi prijetno senco neokrnjenih gozdov vse do Valvasorjevega doma. Tam si privoščite počitek in domače kosilo. Vas že srbijo pete? Skočite na kolo in raziščite gozdne stezice v okolici doma.

Konjeništvo

Žirovnica je dežela konjeništva. Doživite prostrane travnike in mogočne gozdove kar na sedlu! Za tiste, ki še nimate dovolj izkušenj, je v Žirovnici na voljo šola jahanja, kjer vas prijazni domačini popeljejo skozi vse korake spoznavanja in obvladovanja konj.

Ježa skozi neokrnjeno naravo pod Stolom je posebna izkušnja. Slikovito okolico lahko spoznate v družbi vodnika ali pa se podate na samostojno terensko jahanje. Možna je tudi izposoja jahalne opreme in vožnja v tradicionalni kočiji – zapravljivčku ali lojtrniku.

 

PREBERITE VEČ

Zipline Dolinka

Lokacija
Zipline Dolinka
Grajska cesta 16,
4260 Bled

e info@zipline-dolinka.si
t +386 31 845 900
w https://zipline-dolinka.si/sl/

V Žirovnici je zaživel Zipline Dolinka. Gre za združitev vodenega izleta v neokrnjeni dolini Save Dolinke in spusta po jeklenicah med Bledom in Prešernovo Vrbo. Na voljo je pet jeklenic, dolžine od 300 do 530 metrov, pet preletov reke, celotna pustolovščina pa traja od dve do dve uri in pol.

 

PREBERITE VEČ

Dolina Završnice

Dolžina: 12 km
Višinska razlika: 610 m
Čas: 1,5 ure
Težavnost: delno zahtevno
GPS: prenesi gpx datoteko

 

Junak romana Frana Saleškega Finžgarja gospod Hudournik se je odločil: “Tukajle bom tudi jaz počival, se grel na soncu, dihal planinski zrak, pil mleko in jedel žgance.”

Dolina Završnice je izvrsten prostor za počitek v naravi ali pa družinski kolesarski izlet. Na kolo se lahko povzpnete kar ob akumulacijskem jezeru Završnica, kjer si izberite eno izmed poti navkreber. Teh je veliko in vse imajo nekaj skupnega – čudovite prizore narave na levi in desni. Malo višje v planinah si privoščite pljusk sveže vode iz potoka Završnica in krepčilno kosilo v enem izmed planinskih domov.

 

Po Cesarski cesti

Dolžina: 12 km
Višinska razlika: 70 m
Čas: 1 ura
Težavnost: lahka
GPS: prenesi gpx datoteko

V časih, ko še ni bilo železnice, so vozarji po cesarski cesti prevažali najrazličnejše blago, najpomembnejše so bile poštne kočije. Ponovite njihovo pot – na kolesu!

Idilične poti skozi vasice okoli Žirovnice vas bodo vodile mimo pomembnih hiš in spomenikov. Najslavnejša lipa v Sloveniji in rojstna hiša največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna sta izhodišče za lep kolesarski izlet. Pot se nadaljuje mimo Janševega čebelnjaka, cerkve sv. Klemna na Rodinah in Jalnove hiše. Sončen dan, kolo, mirne vasice, nasmehi na obrazih in ustvarjalna moč kulture – kolesarski izlet po žirovniško!

 

Golf klub Royal Bled

Naslov:

Članstvo je na voljo samo s povabilom, za več informacij pišite na:

info@royalbled.com.

Golf klub Royal Bled je skriti zaklad evropskega golfa, ki ponuja svojim članom poleg osupljivega igrišča v edinstvenem naravnem okolju s podobo raja na zemlji tudi ekskluzivne članske ugodnosti. Za vse podobno misleče s celega sveta, ki uživajo življenje in delijo strast do golfa se tu se srečujeta tradicija in prestiž, vrhunska ponudba in topel osebni pristop, je dom članom, ko niso doma.

Golf igrišče sestavljata Kraljevo igrišče z osemnajst luknjami in Jezersko igrišče z devetimi luknjami. Golfiste iz vse Evrope privabljata tako strateška postavitev igrišča kot tudi popolna spokojnost, ki jo zagotavljajo veličastne gore in obširne doline slovenskih Alp.

 

PREBERITE VEČ

Po Poti kulturne dediščine Žirovnica

Dolžina: 11,5 km
Višinska razlika: 90 m
Čas: 1 ura
Težavnost: lahka
GPS: prenesi gpx datoteko

Izhodišče izleta je parkirišče pri rojstni hiši dr. Franceta Prešerna. Peljemo se skozi vas mimo znamenite vaške lipe do Cesarske ceste. Zavijemo levo na makadamsko cesto in pot nadaljujemo do Žirovnice, kjer obiščemo rojstno hišo Matije Čopa. Vrnemo se na glavno cesto, ki nas popelje skozi vasi pod Stolom. Postanek naredimo pri Osnovni šoli Žirovnica in si ogledamo alejo slavnih mož. Pot nadaljujemo skozi Zabreznico. Na Breznici obiščemo rekonstrukcijo Janševega čebelnjaka, v Doslovčah rojstno hišo Franca Saleškega Finžgarja in na Rodinah muzejsko hišo Janeza Jalna. Izlet nadaljujemo v smeri Hraš. Prispemo do križišča s Cesarsko cesto, po kateri se vrnemo na izhodišče v Vrbo.