Meni

Za vas smo pripravili izjemno privlačno virtualno doživetje: 3D sprehod po rojstnih hišah Franceta Prešerna in Franca Saleškega Finžgarja. Pridružite se nam v raziskovanju bogate kulturne dediščine teh dveh velikanov pisane besede, odkrijte domači okolici, ki sta jima služili kot navdih za njune nepozabne mojstrovine.

Vstopite in se potopite v svet Prešerna in Finžgarja ter iz prve roke spoznajte, od kod sta črpala navdih za svoje izjemne literarne stvaritve. S pomočjo naše virtualne ture boste lahko raziskovali notranjost obeh rojstnih hiš, odkrivali zanimive detajle, in se seznanili s pomembnimi dogodki iz njunih življenj.

Poleg tega vam omogočamo, da si virtualno ogledate tudi zunanje značilnosti kraja, kjer sta se rodila. Raziskujte okolico cerkve svetega Marka v Vrbi, ki je bila del njunega vsakdana, ter se sprehodite okrog Prešernove in Finžgarjeve domačije, kjer boste lahko občudovali arhitekturo in okolico, ki sta ju imela pred očmi vsak dan. Na poti si oglejte tudi spomenik Francetu Prešernu v Vrbi, ki stoji kot večen spomin na največjega slovenskega pesnika.

Vabljeni, da se podate na to čudovito virtualno potovanje skozi čas in prostor ter odkrijete, kako so se prepletale življenjske poti obeh velikanov s kulturno dediščino tega čudovitega slovenskega kraja.