Meni

Razstava grafik “V rožnem” v Čopovi rojstni hiši

 

Do 14. junija je v predavalnici Čopove rojstne hiše v Žirovnici odprta razstava grafik na temo ženske z naslovom »V rožnatem«, nastale na pobudo Slovenskega združenja za boj proti raku dojk Europa Donna-Skupina Obala in Grafične skupine Ma3ca, ki deluje v okviru Andragoškega društva Morje Izola.

Avtorice grafik so Barbara Cassermann, Krisztina Doltar, Blaženka Rocco in Irena Lorget Lipovec. Rožnate grafike so prava redkost na tem področju ustvarjanja, prinašajo različne motive iz življenja ženske, ki se sooča in bori z boleznijo. Razstava nosi pomembno motivacijsko sporočilo, naj ženska nikoli ne obupa, da je ne glede na težo izkušnje potrebno živeti naprej in sprejeti samo sebe. Na tej poti so neprecenljivi tudi medčloveški odnos, podpora in pomoč.

Združenje Europa Donna Slovenija osvešča o raku dojk in rakih rodil, povezuje zdrave ženske, bolnice, posameznike in strokovne institucije v Sloveniji, ki delujejo na področju raka dojk in rakov rodil. V okviru združenja deluje na Gorenjskem v sedmih občinah Skupina Zgornja Gorenjska.