Meni

Izjava o dostopnosti spletne strani

 

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletno mesto www.visitzirovnica.si , s katerim upravlja Zavod za turizem in kulturo Žirovnica.

Za zagotavljanje dostopnosti v skladu z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, v nadaljevanju ZDSMA (Uradni list RS, št. 30/18, 95/21 – ZInfV-A, 189/21 – ZDU-1M in 18/23 – ZDU-1O), so bile na spletnem mestu www.visitzirovnica.si  zagotovljene naslednje prilagoditve:

  • Ustrezni barvni kontrasti;
  • Prikaz vsebin za uporabnike podpornih tehnologij;
  • Odzivno oblikovanje;
  • Predvidljivo delovanje spletišča;
  • Navigacija s tipko;
  • Omogočeno je opremljanje slik in priponk;
  • Omogočena je uporaba različnih ravni naslovov in vlog posameznih sklopov.

Stopnja skladnosti:

Spletno mesto www.visitzirovnica.si  je delno skladno z ZDSMA zaradi spodaj navedenih izjem.

Nedostopna vsebina

Dostopnost spletnega mesta www.visitzirovnica.si nenehno spremljamo in stremimo k temu, da so posamezni elementi spletne strani dostopni. Kljub temu pa zaradi nesorazmernega bremena za upravljavca strani niso dostopne naslednje vsebine na spletni strani:

– Skenirani dokumenti v PDF obliki (dokumentacija pri razpisih, infografike, vabila na določene dogodke ipd.), ki so lahko manj dostopni ali pa nedostopni za slepe, ki uporabljajo bralnik zaslona.

Povratne informacije

Če med brskanjem po spletnem mestu www.visitzirovnica.si naletite na vsebino, ki je trenutno za vas nedostopna, nam prosim le-to sporočite na elektronski naslov info@visitzirovnica.si  ali po klasični pošti na naslov Zavod za turizem in kulturo Žirovnica, Žirovnica 14, 4274 Žirovnica. Na vaše obvestilo bomo odgovorili v najkrajšem možnem času oziroma v roku 8 dni od prejema vašega obvestila.

Izvršilni postopek

Če na spletnem mestu www.visitzirovnica.si ugotovite odstopanja od določil Zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij, lahko podate prijavo odgovornemu organu, tj. Inšpektoratu Republike Slovenije za informacijsko družbo (IRSID). Prijavo lahko podate po elektronski pošti gp.irsid@gov.si ali po klasični pošti na naslov Davčna ulica 1, 1000 Ljubljana.