Meni

Pripovedke v Finžgarjevi rojstni hiši

Ste že kdaj sanjali ob zvokih preteklosti, ki so šepetale o junakih, ljubezni in čudežih? Vabimo vas na edinstveno potovanje skozi čas in domišljijo, kjer bodo zaživele neponovljive pripovedke ustvarjalnega mojstra, Fran Saleški Finžgarja.

Občudujemo Finžgarja ne le kot avtorja zgodovinskih romanov, temveč tudi kot mojstra pripovedovanja, ki je ustvaril nepozabne zgodbe, prepletene z dušo naroda. V čarobnem vzdušju Finžgarjeve rojstne hiše bomo skupaj oživili te dragocenosti, ki bi bile škoda, če bi utonile v pozabo. Prisluhnili bomo izboru njegovih najlepših pripovedk, ki nas bodo popeljale v svet čustev, modrosti in navdiha.

Pridružite se nam 16. maja 2024 ob 18. uri v Finžgarjevi rojstni hiši, kjer bosta čarobne zgodbe pripovedovali Verena Perko in Breda Podbrežnik. Veseli bomo vaše družbe, da skupaj ohranimo živo dediščino Finžgarjevega pripovedovanja. Vstop je prost, zato pripeljite svoje prijatelje, družino in vse ljubitelje dobre pripovedi!

Pridružite se nam in doživite večer poln čarobnosti, ki ga boste še dolgo nosili v svojem srcu. Vabljeni v čarobni svet Finžgarjevih pripovedk!

Finžgarjeva rojstna hiša v Doslovčah, Doslovče, Žirovnica, Slovenija