Meni

Odprtje slikarske razstave Barvna potovanja: akvareli Andreja Jemca (KašArt 2024)

Čopova rojstna hiša v Žirovnici
Odprtje: četrtek, 27. junija 2024, ob 18. uri

Pridružite se nam na odprtju razstave “Barvna potovanja: akvareli Andreja Jemca” v sklopu KaŠArt festivala, ki bo potekala v Čopovi rojstni hiši v Žirovnici.
Andrej Jemec, rojen leta 1934, je vsestranski umetnik, znan po svojem delu kot slikar, grafik in risar. Poleg tega se je preizkusil tudi v kiparstvu, tapiseriji, mozaiku, slikanih oknih in grafičnem oblikovanju ter deloval kot svetovalec za barvne zasnove interierjev. Njegova umetniška pot je bila zaznamovana z mnogimi prestižnimi nagradami in mednarodnimi priznanji.
Jemec je svoja umetniška znanja delil tudi kot profesor in dekan na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost, kjer je med leti 1973 in 1999 izobraževal mlade generacije slikarjev. Njegova dela so bila redno vključena v nacionalne in mednarodne selekcije, razstavljal je po celem svetu, od Beneškega bienala do bienala v Sao Paulu, in njegova dela so del pomembnih muzejskih zbirk v Evropi, na Japonskem in v ZDA.

Razstava “Barvna potovanja” bo obiskovalcem omogočila vpogled v bogat svet akvarelov Andreja Jemca, kjer se prepletajo barve, oblike in čustva v unikatnih umetniških delih.
Razstava bo na voljo za ogled od 27. junija do 15. septembra 2024.

Vabljeni, da se nam pridružite in doživite to izjemno umetniško izkušnjo!

Zavod za turizem in kulturo Žirovnica, Žirovnica, Slovenija