Meni

Čebelarstvo Boštjan in Anton Noč

 

Čebelarstvo je v družini NOČ tradicija že več rodov, danes ga uspešno nadaljujeta Anton in Boštjan, oče in sin, ki čebelarita z več kot 500 panji čebel. Čebele imata na različnih lokacijah, med pašno sezono pa jih, zaradi popestritve ponudbe več različnih medov, prevažata po vsej Sloveniji.

Čebelarita izključno s kranjsko čebelo. Njene matice, trenutno samo zase,  tudi vzrejata na Plemenilni postaji »Kranjska čebela Završnica« v neokrnjeni naravi doline Završnice.

Glavni poudarek v Čebelarstvu Boštjan in Anton Noč je na pridelavi medu, propolisa in izdelavi medenih pijač: medice iz različnih vrst medu, peneče medice in medenega žganja. Na voljo imajo tudi cvetni prah.

Čebelarstvo Boštjan in Anton Noč ima na zalogi več vrst kakovostnega domačega medu (hojev, gozdni, cvetlični, akacijev, smrekov, kostanjev in lipov), za kontrolirano kakovost skrbi Boštjan, ki je izšolani preglednik medu.

V zadnjem času zaradi vse večjega povpraševanja po domačih izdelkih, izdelujejo tudi priložnostna darila iz čebeljih pridelkov med drugim sveče iz čistega čebeljega voska in prvi parfum z noto slovenskega medu- Medena Noč.

V ta namen je pred družinsko hišo postavljen »čebelnjak«, ki služi kot prodajni prostor. Čebelnjak ima 42 panjskih končnic, poslikanih z motivi okoliške narave in kulturnih znamenitosti vasi izpod Stola«, ki vsaka s svojo podobo slikovito pripovedujejo zgodbe o bogati tradiciji in lepoti domače pokrajine. Poslikave so originalno delo Marije in Pavla Smoleja, po rodu iz Breznice in so ročno poslikane na leseno podlago. V notranjost prodajnega čebelnjaka pa vas vabijo zdravilne dobrote iz čebeljega panja v lični embalaži.

V čebelarstvu Boštjan in Anton Noč radi odprejo svoja vrata. Sodelujejo pri številnih, s čebelarstvom povezanih projektih kot je na primer uvedba medenega zajtrka v slovenske šole in vrtce in širijo zavest o pomenu čebel za opraševaje in uravnavanje biološkega ravnovesja.

Družina Noč je včlanjena v Čebelarsko društvo Anton Janša Breznica, Boštjan Noč je tudi predsednik Čebelarske zveze Slovenije.

Ponudba

Čebelarstvo Boštjan Anton Noč se ukvarja s pridelavo in prodajo različnih vrst medu, cvetnega prahu, propolisa, medenih pijač in medenih daril. Posebnost v ponudbi je peneča medica Noč in prvi parfum z noto slovenskega medu- Medena Noč.

Kontakt

Selo pri Žirovnici 42
4274 Žirovnica

t 041 860 625
e bostjan.noc@telemach.net
w www.cebelarstvo-noc.si

Delovni čas

po dogovoru