Meni

Vabljeni mladi in stari, otroci in starši, bolj ali manj hitri. Časa za trening je še dovolj….nasvet za vadbo nam je dal že Anton Janša: » Po bečelah se vižej«! 🐝

 

Razgibana pokrajina pod Stolom je idealna za tekaške podvige v naravi. Osvajanje gozdnih stezic in bližnjih gričev vas bo napolnilo z svežo, zeleno energijo. Aktivno lahko spoznavamo tudi kulturo. Podajte se na Tek pod svobodnim soncem, ki vsako leto združuje športne navdušence iz vse Slovenije. Z vetrom v laseh boste spoznali pet kulturnih spomenikov v občini Žirovnica. Pot pelje skozi vas Vrba mimo Prešernove rojstne hiše, do Čopove rojstne hiše v Žirovnici, mimo Janševega čebelnjaka na Breznici, v Doslovče do Finžgarjeve in na Rodine do Jalnove rojstne hiše.

Priljubljeni kulturno-športni dogodek bo potekal 20. maja 2017, na rojstni dan Antona Janše. S tem bomo na aktiven način podprli razglasitev svetovnega dneva čebel. V duhu čebelarstva bomo tekačem za okrepčilo postregli medenjake in ledeni čaj, sladkan z medom, za kosilo pa že tradicionalen ričet.

Razpis 6. Teka pod svobodnim soncem 2017

Gpx datoteka proge

Ogled proge 6. Teka pod svobodnim soncem

REZULTATI 6. Teka pod svobodnim soncem 

Tehnični podatki

Start za otroke bo ob 9. uri in start za odrasle ob 10. uri na prireditvenem prostoru Konjeniškega kluba Stol ob Cesarski cesti. Oba teka se letos pridružujeta seriji Gorenjska, moj planet.

Letošnja novost je tek za mladino v treh kategorijah. Vsi mladi tekmovalci bodo ob prihodu v cilj prejeli medalje in se pozabavali na otroških delavnicah, v organizaciji Društva prijateljev mladine Žirovnica. Bolj zares bo šlo pri teku za odrasle. Dolžina proge je 10,7 km. Skupinski start teka za odrasle v vseh kategorijah bo ob 10.00 Zmagovalce čakajo bogate nagrade. Število tekačev je omejeno, zato pohitite s prijavami!

Predprijave na tek za odrasle in tek za otroke (prijave za predšolske otroke niso potrebne) se odprejo 10. 3. 2017 in bodo potekale izključno preko elektronskega obrazca: http://timing.si/slv/dogodek/349 do vključno 17. 5. 2017.

Prijavnina za odrasle tekače znaša 12,00 EUR in jo morajo tekači poravnati najkasneje do 18. 5. 2017. Na dan teka bo prijavnina znašala 16,00 EUR.

Trening teka s Klemenom Dolencem

Vse tekaške navdušence vabimo na trening teka, ki ga bo vodil priznani atletski trener Klemen Dolenc. Vabljeni v nedeljo 30. aprila ob 9. uri na prireditveni prostor Konjeniškega kluba Stol na priprave za osvojitev prvega mesta na 6. Teku pod svobodnim soncem. Prijazno vas prosimo za predprijave na urska.aljancic@visitzirovnica.si.

Kdo bo zmagal na teku slavnih zgodovinskih in literarnih likov?

Ali lahko Povodni mož prehiti Ovčarja Marka, ki ima prednost domačega terena? Kako se bo odrezala kranjska sivka in ali Urška sploh zna teči? Tek pod svobodnim soncem letos prinaša posebno atrakcijo, zato po uradnem delu ostanite z nami in se sami prepričajte o gibalnih sposobnostih literarnih junakov slavnih mož iz vasi pod Stolom.

Zabavno bo, saj bo prireditev povezoval Klemen Bunderla, radijski voditelj in velik tekaški navdušenec, glasbeni gost pa bo slovenski kantavtor in legenda slovenske glasbe, Aleksander Mežek.

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem 6. Teka pod svobodnim soncem za vašo podporo