Meni

Kdaj? Sobota, 31. 8. 2019 

 

Kje? Prireditveni prostor Konjeniškega kluba Stol Breznica 

 

Kulinarični medeni dogodek z zabavnim dogajanjem za otroke in odrasle se bo odvijal preko celega dneva, v soboto, 31. avgusta 2019 na prireditvenem prostoru Konjeniškega kluba Stol ob lokalni cesti Breznica-Vrba.

Znani kuharski chefi bodo za vas pripravljali različne jedi iz medu, ki so zbrane v novi knjigi Medeni vodnik.

Z željo, da združimo našo bogato čebelarsko tradicijo s sodobno slovensko kulinariko smo v letu 2019 na Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica izdali kulinarični priročnik Medeni Vodnik znane slovenske kuharice Kaje Pogačar. Priročnik nas spomni na življenje naših prednikov, ki so dihali z naravo, jo spoštovali in negovali, hkrati pa opomni na problematiko današnjega sodobnega načina življenja, kot je v uvodu v Medeni Vodnik zapisala Kaja, ki je zbrala in uredila vsa besedila in recepte v priročniku.

Medeni Vodnik bo prvič javno predstavljen na dogodku Ta meden dan in sicer na praktičen način; kuharski chefi Uroš Štefelin iz Vile Podvin, Igor Jagodic iz restavracije Strelec ter Gašper Kordež in Maks Pogačnik iz restavracije Tabor bodo pripravljali jedi iz Medenega Vodnika, ki jih bo na dogodku tudi moč okušati. Pridite in poskusite vrhunske grižljaje medene kulinarike.

Na medeni tržnici se bodo predstavljali žirovniški ponudniki, gostinci in društva. Na stojnicah boste lahko kupili tudi izdelke iz medu in ostalih čebeljih pridelkov ter spoznali ponudnike, ki ustvarjajo zanimive produkte povezane s čebelami in medom.

Društvo prijateljev mladine Žirovnica pripravlja zabavne aktivnosti za otroke, med drugim se bodo lahko naučili starih pastirskih iger. Kranjsko sivko nam bo s pesmijo in plesom predstavil Ribič Pepe s svojim animacijskim programom za otroke, pa tudi za njihove starše, stare starše.

Popoldansko dogajanje pa bo popestril koncert priznanega slovenskega kantavtorja Andreja Šifrerja.

Tudi večer bo medeno obarvan, saj bo v prireditvenem šotoru organizirano srečanje čebelarjev s strokovnimi predavanji in proslavo ob 100-letnici Čebelarskega društva Antona Janše Breznica. Za zabavo s plesom bo ob koncu prireditve poskrbel Ansambel Roka Žlindre.

 

Vabilo ponudnikom za tržnico na dogodku Ta medeni dan

Prijavnica za tržnico Ta medeni dan

Pogoji za sodelovanje na tržnici Ta medeni dan

 

Sladko povabljeni!

 

*Organizator dogodka bo javni dogodek snemal in slikal z namenom promoviranja dogodka. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in FB strani organizatorja.