Odpri navigacijo

Sprehod v stare čase 

Interaktivna Pot kulturne dediščine Žirovnica

 

Odpravite se na rajžo po slikovitih vaseh pod Stolom in doživite življenje na Gorenjskem v starih časih.

Interaktivni sprehod po Poti kulturne dediščine Žirovnica bo z nostalgijo starih časov navdušil najmlajše, srednje in starejše, saj se boste lahko prav vsi za nekaj časa preselili v preteklost na podeželju, kjer so svoja otroška leta preživeli čebelar Anton Janša, pesnik France Prešeren in pisatelj Fran Saleški Finžgar.

Sprehod v stare čase je primeren za predšolske otroke in prvi dve triadi osnovnošolcev. Vsebino programa lahko prilagodimo tudi za starejše otroke in odrasle.

Pot je dolga tri kilometre s pričetkom na parkirišču v Vrbi in zaključkom na Breznici. Program traja tri ure in vključuje tri vmesne postanke.

Naše popotovanje se pričenja v Vrbi, kjer boste v Prešernovi rojstni hiši– na Ribčevi domačiji spoznali, kako so nekoč gospodarili bogati gruntarski kmetje in pod vaško lipo na srenjskih kamnih modrovali o vaškem gospodarstvu.

Pot nas bo iz Vrbe po stari Cesarski cesti med polji in travniki vodila do Finžgarjeve domačije v Doslovčah in skozi staro vaško jedro do Janševega čebelnjaka na Breznici.

V družbi kostumiranih vodnikov boste spotoma na zanimiv in zabaven način spoznavali bogato dediščino podeželskega življenja. Katere obrti so preživljale revne kajžarske družine, kdo ali kaj je cepec, kako so se na paši zabavali pastirji, ali starodobna barvna televizija še deluje- vse to vam odkrijemo na Sprehodu v stare čase.

V primeru slabega vremena se program lahko izvede z vašim avtobusnim prevozom med posameznimi postajami, kjer bomo program izvedli v notranjih prostorih.

Cenik: 8,00 €/osebo (najmanjše število udeležencev je 10)
Cena vključuje vodenje in obisk Prešernove rojstne hiše v Vrbi, Finžgarjeve rojstne hiše v Doslovčah, pokušino medenjakov, vodenje pri Janševem čebelnjaku na Breznici in animacijo na celotni poti.

Dodatna možnost: prevoz med posameznimi postajami
z lojtrnikom: 70,00 € (do 20 oseb)

REZERVACIJE

Zavod za turizem in kulturo Žirovnica
Žirovnica 14, 4274 Žirovnica
t 04 580 15 03
e info@visitzirovnica.si