Meni

PREVENTIVNI UKREPI: KORONAVIRUS (COVID – 19)

Nobenega razloga ni za preplah ali paniko, je pa razlog za razum in dosledno upoštevanje navodil, tako splošnih, kot internih.

 

SPREMLJANJE AKTUALNEGA STANJA: 

Na brezplačni telefonski številki 080 1404 (iz tujine: +386 1 478 7550lahko informacije o koronavirusu dobite vsak dan med 8. in 20. uro. Klicateljem na vprašanja odgovarjajo študentje višjih letnikov Medicinske fakultete pod mentorstvom ustreznih strokovnih služb/strokovnjakov.

 

PREVENTIVNI UKREPI V ZVEZI S ŠIRJENJEM KORONAVIRUSA: 

Na tem mestu objavljamo aktualne in ključne informacije ter priporočila za zaščito zdravja občanov in občank občine Žirovnica, ogroženo zaradi nastale situacije s koronavirusom SARS-CoV-2, ki povzroča bolezen COVID-19. 

Pred okužbo se lahko zaščitimo z enostavnimi ukrepi.
#ostanitedoma – je najpomembnejši ukrep za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom!

Ostala preventivne ukrepe si lahko preberete na spletni strani https://www.nijz.si/sl/koronavirus-2019-ncov.

Vse občane in občanke Žirovnice prosimo, da dosledno upoštevajo navodila pristojnih institucij ter da poskrbijo za zdravje sebe in ostalih. Bolezen COVID-19 se širi med prebivalci Slovenije hitreje, kot so kazali številni scenariji. Zdravila ni, lahko pa bolezen povzroči hude zdravstvene zaplete, v skrajnih primerih tudi smrt. Slovenski zdravstveni sistem je za stanja epidemije sicer pripravljen, a obvladovanje je mogoče samo, če se število okuženih ne bo povečevalo eksponentno, kar je trenutno na žalost trend. Edina možnost za kolikor toliko varno delovanje naše družbe kot tudi čim manjše število okuženih je SOCIALNA DISTANCA.

Prilagamo pa vam tudi obvestila in napotke o preventivnem ukrepanju Občine Žirovnica:

 

 

Ostanite doma in ostanite zdravi!