Meni

Kdaj? 30. 6. 2019 ob 19. uri

                                                                 Kam? V Vrbo, pred Prešernovo rojstno hišo

 

Prešerna noč vsako leto v Vrbo pritegne ljubitelje glasbe in “unplugged” koncertov na prostem od blizu in daleč. Letos bo še posebej prešerno v nedeljo, 30. junija ob 19. uri. Na že tradicionalnem koncertu se bodo Aleksandru Mežku na odru pridružili prijatelji Rudi Bučar, Matevž Šalehar-Hamo, Miha Guštin-Gušti in Gregor Strasbergar-Stras. Pet kitar in pet glasov obljublja mavrično glasbeno dogajanje, saj kot poje Aleksander Mežek v napovedniku koncerta: »Najin album je kot časopis, črno-bele slike in vse barve vmes«.

Siva pot vodi me, kamor hoče srce. Na Gorenjsko, kjer gore so, vodi me, siva pot. Tako prepeva pesem, ki je ime Žirovniškega domačina, Aleksandra Mežka, ponesla v svet. Priljubljeni slovenski glasbenik priznava, da je navdih za svoje največje glasbene uspešnice črpal ravno iz Žirovniške pokrajine. Zato je njegov koncert na Prešerni noči prav posebno darilo za vse prebivalce vasi pod Stolom.

Se vidimo na Prešerni noči v Vrbi!

*Organizator dogodka bo javni dogodek snemal in slikal z namenom promoviranja dogodka. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in FB strani organizatorja.