Meni

 

Prešerna noč vsako leto v Vrbo pritegne ljubitelje glasbe in “unplugged” koncertov na prostem od blizu in daleč. Letos bo še posebej prešerno v soboto,  5. septembra ob 19.30. uri.

Siva pot vodi me, kamor hoče srce. Na Gorenjsko, kjer gore so, vodi me, siva pot.. Tako prepeva pesem, ki je ime Žirovniškega domačina, Aleksandra Mežka, ponesla v svet. Priljubljeni slovenski glasbenik priznava, da je navdih za svoje največje glasbene uspešnice črpal ravno iz Žirovniške pokrajine. Zato je njegov koncert na Prešerni noči prav posebno darilo za vse prebivalce vasi pod Stolom.

Aleksandru se bo letos na odru pridružila slovenska rock zasedba SAN DI EGO, ki jo sestavljajo štirje izkušeni glasbeniki: Sergej ŠkofljanecMatic Ajdič, Martin Rozman in Jure Doles.

Se vidimo na Prešerni noči v Vrbi!

V primeru dežja oziroma nevihte si organizator pridružuje pravico do odpovedi dogodka. Vse obiskovalce prijazno naprošamo, da upoštevajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in se držijo smernic zagotavljanja socialne distance.

*Organizator dogodka bo javni dogodek snemal in fotografiral z namenom promoviranja dogodka. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in FB strani organizatorja.