Meni

 

Prijetno okolje Dolenčeve domačije v Doslovčah bo tudi letos gostilo pravljične večere polne lepih slovenskih besed, pripovedi in pesmi. Četrtkovi večeri v juliju in avgustu ostajajo pravljični in letos z novimi gosti prinašajo nove zgodbe.

 

Andrej Rozman-Roza – 5.7.2018

Literarno-gledališki nastop “Recitacije in improvizacije predstavlja bolj ali manj dramatizirane avtorjeve pesmi iz različnih obdobij, pri čemer je vsak nastop samosvoj. Naštudirane točke so prepletene z improvizacijami, celotni program pa prilagojen konkretnim okoliščinam – starosti in številu gledalcev ter priložnosti oz. prizorišču.

Urška, Lepa Vida v akciji, Hlapec Jernej in pravica danes, Martin Krpan nula tri in še marsikaj, česar ni mogoče napovedati

 

Jahači revolucije – 12. 7. 2018

Jahači revolucije so glasbena skupina, ki deluje pod okriljem Društva za kulturo jezika Prava beseda Radovljica.  S svojimi pesmimi opozarjajo na nepravilnosti v sodobnem svetu.

 

Marja Jalen – 26. 7. 2018

Domačinka iz Rodin, Marja Jalen nas bo v predstavi Finžgarjeva mama popeljala v otroštvo pisatelja Frana Saleškega Finžgarja. Predstava v režiji Zdenka Mežka je nastala po pisateljevih zapisih o svojih mladostnih pripetljajih.

 

Svetlana Makarovič – 2. 8. 2018

Večer s Svetlano Makarovič, slovensko pesnico, pisateljico, pravljičarko, igralko, ilustratorko in šansonjerko.

 

Janez Škof – 16. 8. 2018

Janez Škof, slovenski igralec, harmonikar in pevec. Širšo medijsko prepoznavnost je Janez Škof dosegel z vlogami v nekaterih televizijskih oddajah, filmih in nadaljevankah (Teater ParadižnikNaša mala klinika itd.), v strokovnih in gledaliških krogih je izredno cenjen kot interpret z močno notranjo željo in izrazno energijo. Sicer pa je tudi član benda Čompe, ki svojstveno, “lumpenproletarsko”, interpretirajo poezijo tudi drugih slovenskih pesnikov.

 

Eva in Peter – 23. 8 .2018

Nadarjena glasbenika Eva Leskovšek in Peter Bulovec nam bosta predstavila glasbeno uprizoritev pripovedke o Zlatorogu.

 

Kristina Menih – 30. 8. 2018

Antični večer s pripovedovalko zgodb Kristino Menih, ki nam bo v soju sveč predstavila venček znanih in tudi manj znanih starogrških zgodb o bogovih, polbogovih, nimfah in ljudeh.