Meni

 

Druženje ob pripovedovanju in poslušanju zgodb predstavlja pomemben del slovenskega ljudskega izročila. V Žirovnici ga ohranjamo s Pravljičnimi večeri pred Finžgarjevo rojstno hišo v DoslovčahČetrtkovi večeri v juliju in avgustu, v prijetnem okolju Dolenčeve domačije ostajajo pravljični. Pričetek dogodkov bo ob 19. 30. uri.

Pomemben del kulturne dediščine se ohranja tudi prek ustnega izročila. Tega se je dobro zavedal tudi pisatelj Fran Saleški Finžgar, ki je že kot majhen deček najraje poslušal zgodbe domačinov. Kasneje jih je tudi zapisal v svojih povestih in zgodovinskih romanih. Žirovnica ostaja bogata zakladnica napetih zgodb, zabavnih anekdot, ljudskih pravljic in skrivnostnih pripovedk. Prisluhnite jim na Pravljičnih večerih, ob četrtkih v juliju in avgustu pred Finžgarjevo rojstno hišo.

Na letošnjih Pravljičnih večerih se nam bodo pridružili Chris Eckman (The Walkabouts, The Strange, Dirtmusic) & Jana Beltran (All Strings Detached), Ivan Arnšek (SNG Opera Ljubljana), Brina Vogelnik, Rok Kušlan & Jelena Ždrale (Fake Orchestra, Brina, Della Segodba, Katalena) in še mnogi drugi. Z nami bosta vsak večer tudi pravljičarka Irena Leskovšek in vodnica Petra Kržan.

1. 7. 2020 – Brina
16. 7. 2020 – Chris Eckman & Jana Beltran
6. 8. 2020 – Ivan Arnšek
20. 8. 2020 – Rok Kušlan & Jelena Ždrale
27. 8. 2020 – Eva & Peter – San kresne noči

Več datumov nastopov sledni kmalu..

Arhiv program: 2018 ; 2019

Organizator dogodka (ZTK Žirovnica) bo javni dogodek snemal in fotografiral z namenom promoviranja dogodka. Fotografije bodo objavljene na spletni strani in FB strani organizatorja. Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.