Odpri navigacijo

Ekipa

canva-photo-editor-1-ConvertImage

Matjaž Koman

direktor
t 040 506 817
e matjaz.koman@visitzirovnica.si
Petra 1

Petra Kržan

vodnica
t 040 652 283
e info@visitzirovnica.si
Portreti-6

Janez Dolžan

vodnik
t 040 201 929
e janez.dolzan@visitzirovnica.si
Urška

Urška Aljančič

vodnica
t 040 221 929
e urska.aljancic@visitzirovnica.si

ZAVOD ZA TURIZEM IN KULTURO ŽIROVNICA

Za razvoj turizma in promocijo kulturne dediščine v Žirovnici skrbimo na Zavodu za turizem in kulturo. Druži nas ljubezen do Žirovniških krajev in želja, da povabimo k odkrivanju naše bogate kulturne in naravne dediščine in obisku Žirovniških turističnih ponudnikov prav vsakega Slovenca in pa tudi tujega obiskovalca. Zato si prizadevamo, da bi čim bolje predstavili vse lepote, ki jih ponujajo kraji pod Stolom in pripomogli k uspešnemu povezovanju vseh turističnih ponudnikov. S ponosom in odgovornostjo skrbimo za rojstne hiše najpomebnejših slovenskih literatov, spodbujamo razvoj čebelarskega turizma in negujemo zeleno bogastvo, ki nas obdaja. Zato smo tudi v okviru nove blagovne znamke zasnovali tri podznamke, ki jasno komunicirajo naše največje prednosti; Literarna pot, Zibelka čebelarstva, Zelena energija.

Vedno smo veseli novih pobud in idej, saj verjamemo, da so inovativnost,  povezovanje in sodelovanje najpomembnejši gradniki uspešne turistične ponudbe in ključni pri zagotavljanju zadovoljnih gostov. Pogumno smo si zastavili načrte za prihodnost, ki bodo podprli turizem v Žirovnici in omogočili njegov razvoj. Želimo si, da bi Žirovnica postala prepoznavna mikro turistična destinacija ter s svojim dragocenim kulturnim in naravnim bogastvom navduševala obiskovalce, s pestrim dogajanjem pa jih prepričala, da se je vredno vedno znova vračati.

POSLANSTVO

  • Delovati lokalno (sodelovati z društvi, s podjetniki in posamezniki, ki delujejo na področju turizma in kulturnih aktivnosti)
  • Gospodarno upravljati s proračunom in delovati v prid celotne občine Žirovnica
  • Oblikovanje, promocija in trženje celovite turistične ponudbe destinacije občina Žirovnica
  • Spremljati vsa dogajanja v občini (turistične, kulturne, športne prireditve)
  • Informacijsko turistična dejavnost
  • Gospodarno in premišljeno vodenje, trženje in upravljanje objektov
  • Organizacija, koordinacija in izvajanje prireditev in animacije
  • Lastna dejavnost – organizacija skupin (turisti in obiskovalci), organizacija dogodkov, organizacija izletov, izvajanje in posredovanje turističnega vodenja
  • Ugotavljanje, zbiranje in analize mnenj obiskovalcev o kakovosti turistične ponudbe, spodbujanje povezovanja turistične ponudbe itd.

VIZIJA

Žirovnica 2020 s kulturo in turizmom v srcu. Občina Žirovnica bo v slovenskem in čezmejnem prostoru prepoznavna kot trajnostna turistična mikro destinacija, specializirana v doživljanje kulture in čebelarstva kot poezije kmetijstva, dediščine preteklosti, ustvarjalnosti svojih velikih mož ter izjemne kulturne in naravne krajine.

ORGANIZACIJE


Apiturizemjulijske alpe angPrintRPZLogo_feel_slovenija


spp (1)cebelatrska_zveza_slovenije