Meni

Hop-On Hop-Off doživetje po Žirovnici in okolici

 

Vsako leto julija in avgusta vas poseben Hop-On Hop-Off avtobus zapelje na doživeto odkrivanje podeželja. V času glavne turistične sezone 2020 bodo vsem gostom, obiskovalcem ter domačinom Bleda, Žirovnice, Radovljice, Tržiča in okolice na voljo štiri smeri avtobusov Hop-On Hop-Off, ki nudijo celovito izkušnjo odkrivanja skritih kotičkov okolice Bleda v spremstvu ali skozi vodenja lokalnih prebivalcev.

 

Ste vedeli, da:

  • ne gre le za vožnjo z avtobusom temveč za celodnevno doživetje v spremstvu lokalnih prebivalcev?
  • turisti na avtobusu vidijo tudi zanimivosti, ki so ostalim obiskovalcem le redko dostopne?
  • da plačate dnevno vozovnico in se vozite kolikor vas je volja?
  • da se otroci do 10 leta vozijo brezplačno?
  • da vam bo vodnik na avtobusu povedal še kakšno zanimivost in podal idejo za prijeten izlet?

Pot med tremi jezeri – vsako sredo v juliju in avgustu 

Odpravite se na potep med tremi jezeri in odkrijte vasi pod Stolom, obdane z Alpami, cvetočimi travniki in gozdovi. Območje Žirovnice je poznano po izjemni literarni, čebelarski in arheološki dediščini, ki jo lahko spoznate v muzejskih hišah vzdolž Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki vabi k aktivnemu odkrivanju tradicije.

Sredina pot med tremi jezeri vas popelje okoli Blejskega jezera do River Campinga Bled in kampa Šobec, mimo Vrbe v zeleno dolino Završnice ter skozi vasi pod Stolom do Begunj in nazaj na Bled.

V Prešernovi rojstni hiši v Vrbi vam ob 09.40 uri nudimo brezplačen voden ogled muzeja. Pesnikova rojstna hiša je že od leta 1939 preurejena v muzej, ki prikazuje način življenja bogatih kmečkih družin v prvi polovici 19. stoletja in še vedno hrani zibelko v kateri so zibali malega Franceta. Senčna dolina Završnice je z rekreacijskim parkom ob jezeru in številnimi pohodnimi potmi, kot nalašč za aktivno preživljanje prostega časa. Vasi pod Stolom vabijo na Pot kulturne dediščine Žirovnica, ki jo lahko doživite ob obisku Čopove rojstne hiše v Žirovnici, v igrano-dokumentarnem filmu Ni ga lepš’ga kraja. Avtobus ustavi tudi na Breznici, kjer k ogledu vabi Spominski čebelnjak Antona Janše s svojimi poslikanimi panjskimi končnicami. Od tu se lahko odpravite tudi do razgledne točke pri cerkvici sv. Lovrenca.

 

 

Top atrakcije na poti:

 

Na spletni povezavi https://www.radolca.si/sl/aktivnosti/hop-on-hop-off-bus lahko preverite  tudi vozne rede ostalih linij in si izberete pot, ki vam najbolj ustreza.)