Meni

Vabljeni k sodelovanju v garažni razprodaji, ki bo v Žirovnici potekala 19. 6. 2022!

 

Zavod za turizem in kulturo Žirovnica vabi občanke in občane k sodelovanju v trajnostno naravnanem dogodku v Žirovnici – garažni razprodaji.

Garažne razprodaje prihajajo iz Združenih držav Amerike, kjer jih poznajo že desetletja. Največkrat ob spomladanskem ali jesenskem pospravljanju hiše ljudje odvečne predmete, namesto da bi jih zavrgli, ponudijo naprodaj kar v domači garaži ali pred njo.

Sosedje tako lahko poceni kupijo, kar drugi ne potrebujejo več – saj veste, kako v šali pravijo: »Od nekoga smeti so za drugega zlato!« Obenem s trajnostnim ravnanjem zmanjšujemo količino odpadkov.

V Zavodu za turizem in kulturo Žirovnica želimo ponuditi možnost tovrstne izmenjave stvari med lastniki tudi v naši občini. Če imate igrače, oblačila, knjige, plošče, uporabne in okrasne predmete, ki jih ne potrebujete več, jih ponudite na garažni razprodaji in prodate za simbolično ceno ali jih zamenjate za druge predmete. Garažne razprodaje se ljudje večinoma udeležijo zato, da se znebijo odvečnih stvari, z njimi razveselijo nekoga drugega, sami pa v zameno dobijo nekaj »žepnine«.

K sodelovanju v garažni razprodaji vabimo vse občanke in občane. Dogodek bomo organizirali 19. 6. 2022, vse zainteresirane občanke in občane pa vabimo, da se prijavijo k sodelovanju. Prijave pošljite na naslov  janez.dolzan@visitzirovnica.si

Kaj je treba vedeti?

  • Garažna razprodaja poteka na dvorišču ponudnika.
  • Ponudnik (dvorišče) je v občini Žirovnica.
  • Ponudnik lahko ponudi samo rabljene predmete za osebno uporabo, ponudba hrane in pijače ter trgovskega blaga za preprodajo ni dovoljena.
  • Zavod za turizem in kulturo Žirovnica se obveže, da za ponudnika izpelje vse potrebne upravne postopke in ponudnika predstavi na interaktivnem zemljevidu »največje enodnevne trgovine v Sloveniji«.

Prijavnico najdete tukaj!