Meni

Čebelnjak Antona Janše

Danes na Breznici, na hribčku ob vaški stezici stoji rekonstrukcija Janševega čebelnjaka, ki je bil varen dom prvih čebel Antona Janše. Spoznajte začetke čebelarstva skozi vodeni ogled čebelnjaka in prisluhnite zgodbam starih panjskih končnic.


VEČ

Čebelji raj NOČ

Pridite in izkusite skrivnostni svet čebel z vsemi čutili! Okusite medene izdelke, pokukajte v notranjost čebelnjaka in uživajte v prijetnem vonju, ki obdaja panje. Medtem se prepustite zgodbam o začetkih čebelarjenja, skrivnostih življenja čebel in čudežnih močeh medenih izdelkov.

Verjamemo, da bo že sam vstop v Čebelji raj NOČ vzbudil svojevrsten občutek, saj boste od vseh strani obkroženi z motivi čebel in čebelarstva.

VEČ

Čebelarski turizem

Slovenci smo s čebelami spletli niti ljubezni že kmalu po prvih srečanjih. Zgradili smo jim pisane domove in jih postavili v najlepše kotičke naše dežele. Potem smo na vrata njihovih domov začeli risati slike in nastale so panjske končnice, ki jih ne najdemo nikjer drugje na svetu in predstavljajo edinstveno posebnost naše ljudske umetnosti. Čebele imamo za svoje prijateljice, o njih pišemo pesmi in pripovedujemo zgodbe.

VEČ