Meni

 

Tradicionalni pohod po Poti kulturne dediščine Žirovnica, ki ga ob slovenskem kulturnem prazniku organiziramo v rojstnih krajih pesnika Prešerna, se bo letos odvijal virtualno.

Na pohod po eni najstarejših slovenskih tematskih poti se boste 8. februarja 2021 lahko podali kar iz udobja domačega naslonjača. S ključnikom #kulturadialoga pa v Žirovnici vabimo k solidarnosti in prijaznemu kulturnemu dialogu s katerim bi radi počastili spomin na največjega slovenskega pesnika.

Po poti vas bo vodil sam dr. France Prešeren – v podobi animiranega lika. Ste za potep iz Vrbe v vasi pod Stolom; v kraje, kjer se je poleg velikega poeta rodila še cela vrsta pomembnih Slovencev? Odkrijte kdo so bili v družbi Franceta Prešerna in kdo ve, morda vas vzdolž poti preseneti tudi kakšna lepa slovenska pesem.

 

 

Prešernega dogajanja vsekakor ne bo manjkalo, saj je France v domače kraje povabil uveljavljene umetnike, ki so za nas pripravili pester kulturni program. Z nami bodo Aleksander Mežek, Boštjan Gorenc-Pižama, Rok Terkaj-Trkaj, Irena in Leon Leskovšek in Mešana pevska skupina Dr. France Prešeren Žirovnica. V pozdravnem govoru nas bo, kor vsako leto nagovoril župan občine Žirovnica, g. Leopold Pogačar, nastopili pa bodo tudi otroci iz Osnovne šole Žirovnica.

Pridružite se nam na Virtualnem pohodu po Poti kulturne dediščine Žirovnica 8. februarja 2021 od 8. ure na spletni strani www.visitzirovnica.si, Facebook in You Tube kanalu.

 

Organizator dogodka je Zavod za turizem in kulturo Žirovnica v sodelovanju z Občino Žirovnica in Ministrstvom za kulturo Republike Slovenije. Zahvala vsem sodelujočim in produkcijski hiši Invida.